Werk met onze senior recruiters

“Willen jullie onze online assessments gebruiken om beter te beoordelen of kandidaten bij een vacature passen?” Vorige week kreeg ik deze vraag voor de zoveelste maal voorgeschoteld. Mijn antwoord: “Als onze recruiters assessments nodig hebben om kandidaten te beoordelen, moeten we NU stoppen met ons werk. Dan hebben we het verkeerde vak gekozen.”

Werven doe je op basis van ervaring, gevoel en het stellen van de juiste vragen. Denk je echt dat onze recruiters, die ieder  20+ jaar ervaring hebben, na een goed gesprek niet weten hoe een kandidaat in elkaar steekt?

Sterker nog, we doorgronden de gemiddelde persoon binnen enkele minuten. Of iemand “typisch blauw” is, hoeft een softwareprogramma ons écht niet te vertellen.

Een kandidaat met een redelijke intelligentiegraad kan die assessments trouwens zó naar zijn of haar hand zetten. Maar zien wij een rode vlag tijdens een gesprek, dan vragen we gewoon: “Dus als ik nu jouw voormalige manager bel, die ik toevallig ken, is die dan positief over jou?”

Zo doe je dat. Van mens tot mens. Alleen dán vind je de juiste kandidaat!




Deel dit artikel



Success Delivered

Volg ons op